Депутати Полтавської облради започаткували стипендію імені Героя Небесної Сотні — Героя України Ігоря Сердюка для учнів, студентів і молодих учених регіону.
Нагадаємо, Ігор Сердюк жив у Кременчуці, займався підприємництвом. Під час Революції Гідності 44-річний чоловік став прапороносцем 9-ї сотні Самооборони Майдану. 18 лютого 2014-го разом із побратимами брав участь у спорудженні барикад поблизу Маріїнського парку в центрі столиці. Від пострілу в обличчя майже впритул з боку «тітушок» і «беркутівців» загинув миттєво...
Задля увічнення пам’яті Героя та стимулювання громадської активності молодих земляків, які мають підхопити його прапор в обстоюванні ідеалів свободи, демократії, справедливості, започатковано згадану іменну стипендію. Її на конкурсній основі присуджуватимуть щороку до Дня Гідності та Свободи учням закладів середньої і професійно-технічної освіти, студентам і молодим ученим. При цьому на таке матеріальне заохочення (їх буде по 10 у кожній номінації) можуть претендувати лише ті молоді громадські активісти, котрі не забувають і про свій головний обов’язок. Тобто добре навчаються, ведуть наукові дослідження, публікують відповідні праці.
Стипендії призначатимуть на один рік. Їхній розмір залежатиме від статусу отримувача коштів з обласного бюджету. Зокрема, учні загальноосвітніх шкіл і профтехучилищ отримуватимуть щомісяця матеріальне заохочення в розмірі одного прожиткового мінімуму для неповнолітніх. А студентам вишів і молодим ученим виплачуватимуть відповідно півтора та два прожиткові мінімуми для працездатних осіб.

Полтава.