За інформацією штабу ООС, минулої доби (дані на 18.07) російські окупаційні війська вели прицільний вогонь по захисниках Кримського, Оріхового, Новолуганського, Залізного, Авдіївки, Кам’янки, Пісків, Водяного, Гнутового, Широкиного, Талаківки й Пищевика. «Внаслідок ворожого вогню один наш захисник загинув, ще двоє дістали поранення», — йдеться у повідомленні. Водночас у штабі зазначили, що своїми активними діями противник намагався змусити військовослужбовців Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь.
Одним із пріоритетів Об’єднаних сил є приведення блокпостів Національної поліції й Національної гвардії до сучасних вимог. 
Про це заявив командувач ООС Сергій Наєв під час робочої поїздки місцями несення служби військовими Нацгвардії й співробітниками Нацполіції в Донецькій області.
17 липня генерал-лейтенант Наєв інспектував облаштування місць несення служби, побутові умови особового складу, а також обговорив з командирами блокпостів подальше вдосконалення позицій. Він акцентував увагу на тому, що протягом перших двох місяців Об’єднані сили зменшили кількість стаціонарних блокпостів, збільшивши кількість пересувних для підвищення комфорту переміщення місцевого населення, а також для створення ефекту несподіванки для противника і його диверсійних груп.