Фінансування шахти № 10 «Нововолинська» збільшилося на 15 мільйонів гривень. Про це міського голову Нововолинська Віктора Сапожнікова повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун.

Зокрема, в листі йдеться, що з метою фінансового забезпечення будівництва шахти № 10 «Нововолинська» Міненерговугілля здійснило перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених міністерству на 2018 рік. Зокрема, планується збільшення обсягу асигнувань за програмою «Державна підтримка будівництва шахти № 10 «Нововолинська» на 15 мільйонів гривень, що дасть змогу провести розрахунки за виконані роботи та понесені витрати з обслуговування комплексів загальношахтного призначення, охорону поверхневих об’єктів незавершеного будівництва та сплатити заробітну плату працівникам.
Як бачимо, зазначеної вище суми вистачить лише для підтримання технічної безпеки шахти і ліквідації заборгованості з заробітної плати гірникам. На жаль, про повноцінне відновлення спорудження цього важливого для держави підприємства не йдеться.
Нагадаємо: в державному бюджеті на 2018 рік на спорудження шахти було передбачено всього 10 мільйонів гривень. Цю мізерну як для зведення такого великого об’єкта суму було витрачено ще в першому кварталі. Шахтобудівники кілька місяців не отримували заробітної плати. Аби привернути увагу до своїх проблем, на початку липня гірники кількох змін більш як дві доби не піднімалися на поверхню. Про це повідомляв своїх читачів і «Голос України».

Максим СОЛОНЕНКО.
Фото надано автором.

Волинська область.