Муніципальна служба супроводу незрячих людей з інвалідністю першої групи почала діяти у Вінниці. Завдання її працівників — допомогти людям з інвалідністю по зору дістатися необхідного їм місця. Перевагу надають тим, кому потрібно відвідати медичний заклад. Супровід здійснюють також до державних установ, організацій, магазинів, бібліотек, на ринки тощо. Послуги для незрячих безплатні.
— Допомогою нової служби визначена категорія людей може скористатися незалежно від того, мають вони рідних чи ні, — каже керівник департаменту соціальної політики Вінницької міськради Валентина Войткова. — Навіть якщо за людиною закріплено соціального працівника, це не може бути перешкодою для звернення до служби супроводу.
Супровід замовляється за день до надання послуги. Замовлення можна зробити за телефоном (0432) 67-07-44. Незряча людина повинна мати документи, що підтверджують інвалідність (копія довідки МСЕК), а також копію паспорта.
До речі, у місті над Південним Бугом стартував проект «Почуй та торкнися історії». Його мета — адаптувати частину експонатів обласного краєзнавчого музею для огляду незрячими людьми шляхом доторку руками або озвучення розповіді про них.

Вінницька область.