Розгляд справ припинили проводити у двох районних судах подільського краю — Теплицькому і Тростянецькому. Нікому здійснювати правосуддя. Повідомлення про це розміщено на сайтах названих установ.
«У зв’язку із закінченням п’ятирічного терміну повноважень судді Олександра Германа Теплицький районний суд припинив здійснювати розгляд справ та матеріалів, що надійшли до суду», — йдеться у повідомленні за підписом прес-служби установи.
Далі уточнюється, що у штатному розписі — чотири посади суддів, три з яких вакантні. Згаданий суддя був єдиний, хто розглядав справи. Стільки само вакантних посад у Тростянецькому районному суді. Там також працював один суддя — Ігор Волошин. Його звільнено згідно з поданою заявою про відставку.
Канцелярії обох судових установ продовжують прийом та реєстрацію заяв від громадян та установ, матеріалів і клопотань поліції, обвинувальних актів. Цивільні та адміністративні справи зберігатимуться до призначення нових суддів або вирішення питання про відрядження служителів Феміди з інших судів. Кримінальні провадження, клопотання слідчих органів та інші матеріали направляють до Апеляційного суду області. Звідти їх передають на розгляд в інші суди.
У повідомленнях зазначено дати припинення судочинства. Тростянецький районний суд не працює з 15 червня, а Теплицький — з 27 червня нинішнього року. Скільки ще чекати на відновлення правосуддя у згаданих районах, там сказати не можуть.