Наслідки зливи в Чернігові продовжують «обростати» новими подробицями. Так повністю дощі залили дитсадок № 25 — сталося це через те, що підрядна організація, яка взялася його ремонтувати, розкрила дах. У міській раді компенсацію збитків планують покласти на цю будівельно-ремонтну організацію.

На фото: тут було озеро.

На затопленій каналізаційній станції виведено з ладу три насоси — один вдалося відновити через дві доби. Удруге за це літо плавають у воді подвір’я мешканців приватних будинків по вулиці Декабристів.
Та найцікавіша ситуація склалася довкола автостоянки, влаштованої на місці озера. Машини знову були мокрі вище коліс.
Колись тут було урочище Рашевщина, назване на честь відомого в місті художника Івана Рашевського. Куточок цей називали чернігівською Швейцарією. Але комуністична влада, яка навіть у піснях оспівувала поворот рік, «куда велят большевики», озеро ліквідувала, а люди побудували тут парковку, гаражний кооператив та приватні будинки. Проте природа рано чи пізно має помститися, що й сталося цього літа.
Як повідомили в прес-службі міської ради, голова Владислав Атрошенко вивчає думку фахівців, які серед можливих варіантів розв’язання проблеми підтоплень називають відновлення спеціального накопичувального озера на місці автостоянки, куди стікатиме дощова вода. Також обговорюється закладення труб з більшим діаметром або будівництво ще однієї додаткової ливнівки.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото надано прес-службою Чернігівської міської ради.