Новий сучасний футбольний майданчик зі штучним покриттям відкрили в селі Ласківці Теребовлянської об’єднаної територіальної громади. Проект здійснили в процесі виконання бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» за умови співфінансування. На 50 відсотків — це кошти державної субвенції, решта — з місцевого бюджету.

За словами голови обласної державної адміністрації Степана Барни, цей футбольний майданчик стане базою для спортивного розвитку школярів: «Лише цього року в області відкриють понад 20 футбольних полів зі штучним покриттям. Це хороша ініціатива народного депутата від Тернопільщини, голови обласної федерації футболу Тараса Юрика. Ці кроки робляться завдяки спільній стратегії децентралізації, а також завдяки підтримці уряду». Очільник області акцентував увагу на спільній роботі народних депутатів від Тернопільської області: Романа Заставного, Миколи Люшняка, Тараса Юрика та інших, які активно працюють над розвитком краю та залученням додаткових коштів із державного бюджету.
До слова, Теребовлянська ОТГ — друга за величиною в області і вже третій рік поспіль отримує значну підтримку від держави. «Ми почали системну програму розвитку футболу в Україні, яка дасть можливість в усіх областях будувати інфраструктуру, — зазначив народний депутат Тарас Юрик. — Упевнений, це принесе досить серйозний ефект. Якщо хочемо активно розвивати дитячий футбол, то потрібно пропонувати відповідну інфраструктуру і створювати належні умови. Навіть вигляд нових футбольних майданчиків стимулюватиме маленьких діток, які спостерігали за грою, приходити й грати самим, починати з елементарних речей і виростати хорошими професійними футболістами. Це системна мета, а будівництво майданчиків є одним з її ключових елементів».
Після урочистостей на новому майданчику відбулися турніри з міні-футболу серед юнаків та волейболу між чоловічими командами.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.

Тернопільська область.