Лисичанськ відзначає четверту річницю свого визволення від незаконних збройних формувань. Після визволення Рубіжного та Сєверодонецька це місто було наступним. 

На знімку: юні учасниці мітингу.

«Тут кілька днів тривали жорстокі бойові дії, — згадує учасниця тих подій, заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик. — Містяни залишали епіцентр боїв, але міст був замінований і їм доводилося самостійно перетинати річку Сіверський Донець». На це місце і вирушила колона містян, військових, волонтерів, керівників міста та області. На мосту вони запустили в повітря жовто-блакитні кульки, а спортсмени на байдарках пустили по течії річки вінок.
Далі учасники мітингу прибули до пам’ятного знака загиблим військовослужбовцям генерал-майору, командиру військової частини 3011 Національної гвардії України Олександру Радієвському, полковнику Павлу Сницару та солдату Юрію Коцяру, вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців 24-ї механізованої бригади — майора медичної служби Сергія Рокицького та солдата Павла Лейби.
Цьогоріч на меморіальному знаку було встановлено пам’ятну дошку ще одному визволителю міста — підполковнику військової частини А1008, начальнику протиповітряної оборони тоді 51-ї, а нині 14-ї окремої механізованої бригади, Василю Спасьонову. Підполковник Спасьонов, очолюючи штурмову групу, організував визволення вулиць Лисичанська від збройних формувань.
Увечері на площі Перемоги відбулися парад військовослужбовців і військової техніки та концерт військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Луганська область.