На Уманщині започатковано Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Золота гармонь». Його мета — збереження та подальший розвиток мистецтва гри на популярному в народі інструменті — гармоніці.

У селі Родниківка нещодавно відбулося справжнє феєричне дійство. Участь у конкурсі взяли майже 250 талановитих віртуозів-аматорів з усієї України і зарубіжжя.

У номінації «Ансамблі» перше місце посів Зразковий дитячий ансамбль гармоністів Жашківської дитячої музичної школи під керівництвом Івана Сухого (на знімку). Медалями «Заслужений гармоніст України» було нагороджено учнів Павла Врочинського, Олександра Дрозденка, Ярослава Маловічка. Жашківські гармоністи є лауреатами трьох міжнародних конкурсів, що дало їм право отримати високу нагороду і звання.
Від Асоціації гармоністів Івану Сухому було вручено подяку за популяризацію гармоніки, виховання талановитих дітей — надійної зміни нинішнім віртуозам.
Фестиваль проводився з ініціативи голови Уманської районної державної адміністрації Євгенія Данченка та за спонсорської підтримки небайдужих до відродження та збереження інструментальної музики людей.

Іван ІВАНОВ.
Фото надано автором.

Жашків Черкаської області.