Народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням відшукати кошти на відновлення школи № 3 в місті Балті Одеської області. Частина навчального закладу постраждала внаслідок удару блискавки 11 липня й стала непридатною для навчання і перебування в ній дітей.
«З’їздив в Балту, побував у згорілій школі. Наслідки пожежі там, звичайно, сумні. Серйозно пошкоджено дах і третій поверх будівлі, постраждали перекриття. ... Звернувся до Прем’єр-міністра з проханням допомогти швидко відновити школу і виділити на це кошти», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці парламентарій.

У зверненні Гончаренко зазначив, що голова Одеської ОДА вже роздав необхідні доручення для «аналізу шкоди, заподіяної будівлі... і підготовки проекту її реконструкції та відновлення, проте питання визначення джерел і обсягів фінансування цих заходів постало дуже гостро».
За словами парламентарія, можливі різні джерела фінансування проблеми: від Резервного фонду Кабінету Міністрів до перерозподілу коштів з Державного фонду регіонального розвитку.
Також депутат особисто взяв участь у зборі коштів для відновлення будівлі школи: «... я від себе особисто переказав місячну зарплату на реконструкцію Балтської школи. Сподіваюся, будівлю відновлять якомога швидше! Адже майже сімсот дітей позбавлені місця для навчання та змушені будуть ходити на заняття в другу зміну. Я вже мовчу про педагогічний склад, який залишився без робочих місць. Це питання для мене пріоритетне...».