Депутати Вінницької облради виділили п’ять мільйонів гривень постраждалим від вибухів боєприпасів на Калинівському арсеналі Міноборони. 3,6 млн уже спрямовано до бюджету Калинівського району. Їх передадуть мешканцям Павлівки, де було пошкоджено 1153 житлові будинки.
— Кожен мешканець, який ліквідовував пошкодження із власних заощаджень, отримає відшкодування з виділеної суми, — зазначив керівник департаменту фінансів Вінницької ОДА Микола Копачевський на засіданні робочої групи у Калинівському районі. — Визначені суми окремо взятим громадянам перерахують на банківські картки або надішлють переказами на сільське відділення поштового зв’язку.
Сільський голова Павлівки Віктор Кособуцький уточнив «Голосу України», що на отримання коштів чекають понад 80 власників зруйнованого житла. За його словами, перші 350 тисяч гривень уже розподілено на засіданні районної комісії техногенно-екологічної безпеки.
— Торік і в нинішньому році постраждалі односельці отримали загалом 4,5 млн грн компенсації з обласного бюджету, — каже Віктор Кособуцький. — Йдеться про тих, хто за власні кошти ремонтував пошкоджене житло, а потім надав документи, які підтверджують придбання матеріалів, членам комісії, котра складала відповідні акти.
Перша сума компенсації надійшла до Павлівки через місяць після надзвичайної події, що сталася на військовому арсеналі боєприпасів наприкінці вересня минулого року. Крім того, за кошти держави придбано будинки шести постраждалим сім’ям на загальну суму три мільйони гривень. Відновлення зруйнованих помешкань коштувало б дорожче.