Народний депутат, представник фракції «Блок Петра Порошенка» Максим Єфімов звернувся до прокуратури з проханням перевірити якість ремонту Краматорської української гімназії, яку оновлювали за кошти західних грантодавців. Про це парламентарій повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Народний обранець поінформував, що в 2016 році міжнародна фінансова організація НЕФКО (Північна екологічна фінансова корпорація) виділила 11 мільйонів гривень на ремонт Краматорської української гімназії, яка мала стати сучасною HUB-school. Для цього необхідно було вставити нові вікна, утеплити цоколь та стіни, виконати оздоблювальні роботи зовнішнього фасаду будівлі та покласти нову покрівлю.

Та злива, що пройшла 25 липня, знищила те, що зробили за кошти західних грантодавців. «Є факт збитку, — написав М. Єфімов. — Однозначно, якість ремонту покрівлі, зробленого за гроші НЕФКО в 2016 році, викликає питання. Незрозуміло, що тепер робити нинішньому підряднику, який реалізує наступний етап ремонтних робіт — усередині будівлі. Залило до першого поверху! За попередніми даними, в непридатність прийшли виконані оздоблювальні роботи в 12 приміщеннях гімназії».

Тож Максим Єфімов виступив з ініціативою перевірити, як виконали ремонт покрівлі, та подав депутатське звернення до прокуратури.

Вл. інф.