ЄC запровадив санкції проти російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту і тим самим загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

З 31 липня під обмеженнями перебувають дві компанії Аркадія Ротенберга — ПАТ «Мостотрест» і ТОВ «Стройгазмонтаж». Обидві раніше вже було внесено до американського списку санкцій. Також під обмежувальні заходи ЄС потрапили АТ «Институт Гипростроймост - Санкт-Петербург», АТ «Суднобудівний завод «Залив», ТОВ «Стройгазмонтаж - Мост», вологодське АТ «ВАД». Ці заходи полягають у замороженні активів в ЄС, що належать цим суб’єктам, а також у тому, що особи та організації в ЄС не можуть надавати їм фінансові послуги.
Таким чином, кількість компаній, які потрапили під санкції ЄС, збільшилася до 44. Крім того, ЄС запровадив заборону на в’їзд та заморожування активів для 155 осіб за цим режимом санкцій.
Президент України Петро Порошенко привітав рішення Ради ЄС. У Твіттері він повідомив, що «доручив МЗС посилити роботу щодо подальшого ужорсточення санкцій проти російського агресора та будь-яких фізичних чи юридичних осіб, які пов’язані зі спробою анексії та тимчасової окупації українського Криму».