Бокс. Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (15-0,11 КО) проводить літні канікули в одеській Затоці.

Тепер український боксер відклав рукавички в бік і вийшов на футбольний майданчик. І ганяє м’яча з величезним задоволенням. А відпочивати Олександрові особливо приємно, бо з ним разом у Затоці — його друг, володар пояса WBO в легкій вазі Василь Ломаченко (11-1, 9 КО). Він також не проти поганяти м’яча.

Нагадаємо, що Усик став переможцем Всесвітньої суперсерії боксу (WBSS) і зібрав всі пояси важкого дивізіону. Після завершення турніру українець планує вийти в ринг з екс-чемпіоном світу британцем Тоні Белью (30-2-1, 20 КО).

Британець прагне помірятися силами з українцем. Але не в суперважкій категорії, як цього прагне Олександр, а у важкій.

«Усик викликав мене на поєдинок, — підтвердив Белью. — Я дуже хочу битися з ним. Мрію стати абсолютним чемпіоном світу саме у важкій вазі. Я спущуся назад у крузервейт. Наш бій може відбутися тільки в одній ваговій категорії — важкій. Нині я — суперважковаговик, але я збираюся повернутися назад. Мені не доведеться скидати багато ваги, вона майже така, як і в Усика.

Він — чудовий боєць, набагато кращий за мене. Але він не б’є так сильно, як я. Усик робить достатньо для перемоги, а у мене професійніший IQ. Я розумію профібокс краще, ніж Олександр, бо довше в ньому, набагато досвідченіший. Знаю, як підніматися з підлоги, пройшов через бійні. Поєдинки Олександра Усика завжди складаються на його користь, але, повірте мені, я зрівняю бій».

Зустріч Белью та Усика може відбудуться вже в листопаді цього року. Якщо українцю вдасться перемогти британця, то вже наступного року він отримає можливість боксувати з лідером суперважкого дивізіону — британцем Ентоні Джошуа (21-0, 20 КО).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.