У комітетах

Держава продовжує працювати над створенням механізму переведення наших моряків з грецьких в’язниць до України. Про це народний депутат України, голова підкомітету з питань цін і тарифів, ціноутворення, регуляторної політики, кооперації, захисту прав споживачів Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Геннадій Чекіта (фракція «Блоку Петра Порошенка») написав на сторінці у Фейсбуці, коментуючи повернення в Україну 12 моряків—членів екіпажу судна Mekong Spirit, затриманого в Греції за підозрою в перевезенні вибухових речовин. Решта п’ять членів екіпажу — капітан, старпом і матроси — перебуватимуть у Греції до з’ясування всіх обставин.

«Перший результат нашої роботи — повернення додому після року ув’язнення екіпажу судна Mekong Spirit. Нагадаю, наших моряків затримали рік тому в Греції за підозрою в перевезенні вибухових речовин — товарів військового призначення в країни, які перебувають під санкціями ООН. Рік переговорів, зустрічей, очікування і, нарешті, наші моряки вдома!» — підкреслив парламентарій і нагадав, що з групою депутатів продовжує працювати над створенням механізму переведення наших моряків з грецьких в’язниць до України.

«Уже є певні напрацювання в цьому питанні. Тому звертаюся до рідних і близьких тих, хто потрапив в біду: вас чекають у моїй депутатській приймальні для оформлення необхідних документів по кожному затриманому і засудженому в Греції нашому громадянину», — зауважив Геннадій Чекіта.

Вл. інф.