За рік роботи Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, яка, нагадаємо, почала діяти 1 серпня 2017 року, двосторонній товарообіг збільшився на 42%. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на своїй сторінці у Фейсбуці. «Двосторонній товарооборот Україна—Канада в 2017 році зріс на 42%, в тому числі експорт українських товарів до Канади зріс на 74,4%. У 2018 році — за 5 місяців — експорт зріс ще на 37,1%», — уточнив він.

Степан Кубів також повідомив, що «канадські інвестиції з початку 2018 року зросли на $4,7 млн, причому 31% із них спрямовано в промисловість». «Ми розпочали співпрацю для виробництва запасних частин та комплектуючих виробів для аерокосмічної та авіаційної промисловості, обслуговування повітряних суден, розробку спільних ІТ-продуктів для аерокосмічної галузі, включаючи тренінгові центри для пілотів», — зазначив міністр.
Президент України Петро Порошенко у Твіттері привітав позитивні результати дії Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.
Нагадаємо, від 1 серпня 2017 року між Україною та Канадою запрацювала зона вільної торгівлі (ЗВТ), яка передбачає зняття торговельних обмежень та повне скасування торговельних мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3—7 років. Майже 98% українських товарів можна ввозити до Канади без мит. Угоду підписали 11 липня 2016 року під час візиту до України прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Протягом року документ погоджували парламенти та інші відомства країн.