У Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони відбулося засідання робочої групи з розробки законопроекту про протимінну діяльність.
Про це на сторінці у Фейсбуці повідомила член комітету, народний депутат України Ірина Фріз (фракція «Блоку Петра Порошенка»).
«Участь в обговоренні взяли представники Посольства США, Представництва НАТО в Україні, ОБСЄ, МО, ДСНС, МЗС, МТОТ та МЕРТ. Іван Вінник (секретар комітету. — Ред.) презентував структуру законопроекту, — розповіла парламентарій. — Прийнято рішення, що протягом тижня всі учасники міністерств та відомств нададуть письмово свої пропозиції з тим, щоб напередодні осінньої сесії парламенту авторський колектив мав можливість зареєструвати даний законопроект для розгляду у Верховній Раді України».
Нагадаємо, що це вже друге засідання робочої групи з розробки концепції законопроекту про протимінну діяльність.
За даними Міністерства оборони, внаслідок діяльності терористичних угруповань та агресії Російської Федерації проти України майже 7 тис. кв. км визволених територій Донецької та Луганської областей забруднено мінами та вибухонебезпечними залишками війни.
У Верховній Раді у 2016 році було зареєстровано два законопроекти про протимінну діяльність, але їх було відкликано та знято з розгляду.

Вл. інф.