Народний депутат, голова Дніпровської міської організації партії «БПП «Солідарність» Тетяна Ричкова та партійці Дніпра в рамках благодійного проекту «Допомога. Турбота. Милосердя» організували відвідини інклюзивного парку для дітей з особливими потребами. На початку тижня тут разом із батьками побували більше десяти маленьких мешканців Соборного району обласного центру.

«Під час відкриття першого в Україні інклюзивного парку разом із дружиною Президента Мариною Порошенко ми спілкувались із батьками особливих діток. У багатьох було побоювання, що вони не зможуть привезти сюди дітей громадським транспортом, не матимуть можливості відвідати це чудове місце. Тому разом із партійцями ми розв’язуємо цю проблему», — зазначила народний депутат Тетяна Ричкова.
Партнером акції стало дніпровське АТП 11231, директором якого є Лариса Новікова. Підприємство надає благодійну допомогу і спеціальний автотранспорт, яким дітей та їхніх батьків привозять з дому до інклюзивного парку та доправляють назад.
Батьки, які разом із дітками відвідали парк, радіють такій можливості. Син Валерії Бойко Гриша народився із генетичним захворюванням. Його мама робить усе, аби хлопчик отримував гідне медичне обслуговування та спілкування з однолітками. «Велика вдячність за те, що нам надали можливість сюди дістатися. Це дуже важливо для невиїзних діток, особливо тих, що на візочках», — каже вона.
Підтримці родин особливих дітей (а їх у Дніпрі понад 3,5 тисячі) приділяють велику увагу і на місцевому, і на державному рівні. «В Україні ухвалено законопроект про інклюзивну освіту, розбудовуються нові школи, класи для діток з особливими потребами. Інклюзивний підхід передбачає рівні умови і можливості, а ми прагнемо, аби всі без винятку діти були щасливими. Задля цього і працюємо», — зазначила народний депутат Тетяна Ричкова.

Фото зі сторінки Тетяни Ричкової у Фейсбуці.