Біатлон. Склад жіночої збірної України незабаром поповниться трьома росіянками. Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував натуралізацію Катерини Бех, Анастасії Рассказової та Оксани Москаленко.

«Ці три дівчини були запрошені білоруською федерацією. Вони звільнилися в Москві, пройшли збори з білоруською командою, але щось там не склалося, і вони подзвонили мені.

Батьки у них українці, документи на отримання громадянства нині перебувають на стадії оформлення, тому виступають вони поки що за Київську область, але тільки в особистому заліку, не приносячи командні очки. Ну а нам спортсменки такого рівня в будь-якому разі не завадять, особливо з огляду на те, що в цій віковій групі відчуваємо певний кадровий дефіцит.

Наскільки я знаю, після літнього чемпіонату України планується, що вони теж перейдуть готуватися до юніорської групи, формуючи найближчий резерв першої збірної і паралельно готуючись до своїх змагань — юніорських стартів і Кубка IBU», — розповів президент федерації.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.