Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Весс Мітчелл викликав повіреного у справах Росії в США Дмитра Жирнова для надання роз’яснень з приводу втручання РФ у внутрішні справи Сполучених Штатів. Про це в Твіттері повідомила речниця Держдепартаменту Хізер Нойєрт. «Помічник державного секретаря Мітчелл викликав повіреного у справах Росії Жирнова, щоб отримати відповідь на спроби Кремля використовувати облікові записи в соціальних мережах для пропаганди насильства та розбрату в США — ми не потерпимо цього агресивного втручання», — написала вона.
Нагадаємо, днями директор американської Національної розвідки Ден Коутс заявив, що РФ стоїть за «всепроникними» спробами втручання у майбутні вибори в США. «Ми визнаємо загрозу, вона справжня, вона продовжується, і ми робимо все можливе, щоб мати законні вибори», — сказав Коутс.
А в неділю президент США Дональд Трамп, виступаючи перед прихильниками в штаті Огайо, визнав, що іноземні держави втручаються у внутрішні справи країни, назвавши серед таких Росію, Китай та Північну Корею, передає телеканал NBC. «Це велика кількість людей. Ми повинні зупинити їх. Ми повинні зупинити всіх, хто втручається, та зупинити кожного, хто нападає на нас… Їх багато. Це і Росія, і Китай. Ми ладнаємо з Північною Кореєю, але, вони, напевно, теж», — зауважив американський лідер. Заява президента йде врозріз із попередньою риторикою, адже раніше Трамп заперечував іноземне втручання — навіть після того, як кілька його радників попередили про суттєву загрозу.