Молоді лікарі Дніпра масово їдуть за кордон у пошуках гідної заробітної плати. Про це розповів головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

За кордоном молоді фахівці затребувані, вони проходять невелику перепідготовку, мовні курси, працюють асистентами і отримують гідну заробітну плату — мінімум тисячу доларів.
У Дніпрі лікар-інтерн заробляє приблизно чотири тисячі гривень на місяць. Цих коштів іноді не вистачає навіть, щоб доїхати на роботу, особливо тим, хто живе в передмісті. Деякі хлопці приїжджають на велосипедах, щоб хоч якось зекономити.
«Молодь нині шукає, де заробити грошей, щоб назбирати на квартиру, знайти можливість прогодувати родину. І, на жаль, ми щодня підписуємо заяви молодим людям, які хочуть виїхати то в Чехію, то в Польщу та в інші країни. Мені хочеться, щоб ця тенденція припинилася, адже ті кадри, які ми виховуємо, ми повернути назад навряд чи зможемо. Нам потрібно зробити все можливе, щоб ми могли платити гідну заробітну плату, і ці хлопці залишалися у нашій країні», — зазначив Сергій Риженко.