Миколаївська область потрапила в перший пул проектів від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, де будуватимуть нові амбулаторії в рамках нової мережі первинної медичної допомоги. Про це повідомив народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Андрій Вадатурський. За його словами, у його виборчому окрузі (№ 130) з’являться чотири нові амбулаторії, повідомляє прес-служба БПП.

«...буваючи на 130-му окрузі, бачу, в якому стані перебувають медичні заклади в районах. І наше завдання полягає в тому, щоб кожен сільський житель мав право на якісні медичні послуги», — зазначив народний депутат та висловив подяку Мінрегіону за підтримку сільської медицини за рахунок державної субвенції та Міністерству охорони здоров’я України за впровадження медичної реформи та розробку методики нової мережі первинної ланки медичної допомоги.
«Завдяки цьому на території 130-го округу, а саме: в с. Вільне Запоріжжя Новобузького району, с. Сухий Єланець та с. Гур’ївка Новоодеського району, а також с. Першотравневе Снігурівського району з’являться нові амбулаторії з класом енергоефективності та нове обладнання, в тому числі, і для телемедицини. У такий спосіб медичні заклади забезпечать доступність до якісних медичних послуг. У свою чергу, як народний депутат, допомогу лікарням на 130-му окрузі ставлю в пріоритеті своєї діяльності. Так, у Баштанській ЦРЛ у березні 2018 року разом з Уляною Супрун офіційно відкрили оновлені відділення після капітального ремонту», — зазначив Андрій Вадатурський.