Триває перший в історії спорту об’єднаний чемпіонат Європи з літніх видів спорту.

Він відбуватиметься кожні чотири роки. Але не впливатиме на традиційні чемпіонати Європи з окремих видів спорту, їх проводитимуть у звичні періоди.

До програми об’єднаного чемпіонату входять: плавання, стрибки у воду, синхронне плавання, плавання на відкритій воді, велоспорт (трек, шосе, маунтінбайк, BMX), гольф, спортивна гімнастика, веслування, тріатлон. Більшість змагань відбуваються в Шотландії (Глазго та Единбург). Лише легкоатлети змагатимуться в Берліні (Німеччина).

Українці на вчорашній ранок здобули дев’ять нагород (3 золоті, 5 срібних і бронзову).

Плавання. Михайло Романчук упевнено виграв європейське «золото» на дистанції 400 метрів вільним стилем. А до нього додав іще й «срібло» на дистанції 1 500 м.

Велотрек. Роман Гладиш — чемпіон у скетчі на 15 км. У Любові Басової і Олени Старикової — «срібло».

Синхронне плавання. Збірна країни — Марина Алексєєва, Владислава Алексєєва, Валерія Апрелєва, Марта Федина, Олександра Кашуба, Яна Наріжна, Катерина Резник, Анастасія Савчук, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно, Вероніка Гришко, Олександра Коваленко — стала «золотою» в комбінації. Дует Яхно/Савчук виборов «срібло». У довільній програмі команд українки стали другими.

Академічне веслування. Парна четвірка в складі Дарини Верхоляд, Олени Буряк, Анастасії Коженкової та Євгенії Довгородько стала другою. Діана Димченко виграла «бронзу» у заїзді на 2 000 м.