Майже 11 тисяч гривень отримали в середньому за липень лікарі комунальних медичних установ первинної ланки Вінниччини, які уклали угоди з Національною службою здоров’я. Середня зарплата медсестер за названий період — шість тисяч гривень.
За інформацією департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, угоди зі службою вже уклали 23 комунальні підприємства первинної ланки (із 47, ще 20 закладів оформляють документи). На роботу у липні їм надано фінансування у сумі 29,8 мільйона гривень. Із цих коштів 19,8 мільйона — на оплату праці сімейним лікарям, терапевтам, педіатрам та сімейним медичним сестрам. Середня зарплата  лікаря у липні становила 10 887 гривень. 30 відсотків лікарів отримали від 11 до 18 тисяч гривень. Зарплата кожного п’ятого — від 15 до 18 тисяч гривень. Найбільше лікарів «первинки» з високим рівнем зарплати у Вінниці, Барському, Липовецькому та Ямпільському районах. В останньому з них шістьом медикам нараховано 22,3 тисячі гривень.
Величина зарплати пропорційно залежить від кількості угод, укладених з пацієнтами. Понад половину мешканців Вінниччини (55,2%) підписали декларації з медиками. В середньому на одного лікаря «первинки» припадає понад 900 підписаних декларацій.