У центрі Полтави відкрили першу в місті вуличну станцію технічного обслуговування велосипедів. Щоправда, від звичних СТО, послугами яких користуються власники автотранспортних засобів, ця «швидка допомога» для двоколісників відрізняється більш ніж істотно.
Адже йдеться про такий собі залізний стовп, до якого також металевими тросами прикріпили викрутки, щітку, ключі, за допомогою яких велосипедисти самі можуть швидко полагодити свого двоколісного «коня», коли той почав «накульгувати» в дорозі. За свідченням досвідчених веломандрівників, не вистачає там лише насоса для підкачування повітря у камери коліс. Горішню частину стовпа увінчують дві невеликі перекладини, до яких для зручності при ремонтних роботах велосипед можна підвісити.
Згадану станцію просто неба біля обласного театру ім. М. Гоголя облаштували за кошти міської програми «Бюджет участі». Одним із переможців оголошеного в її рамках конкурсу став проект Ірини Садовнікової «Полтава велосипедна», який тепер утілюють у життя. Згідно з ним, в обласному центрі передбачено облаштувати також понад три десятки вуличних велопарковок.