Жовтоводський водоканал ДОР б’є на сполох. Нині там залишається критичною ситуація із поставками хлору, повідомляє група «Небайдужі Жовті води» у Фейсбуці.
— На сьогодні обіцяли поставити проплачені нами 5 тонн, але тривають переговори — нині хлору ще немає. Його запасу на підприємстві залишилося на п’ять діб, — повідомив головний інженер КП «Жовтоводський водоканал» ДОР Сергій Степура. — Підприємство замовляло румунський хлор, який виявився дешевшим за вітчизняний десь на 15 тис. грн (підрахунки приблизні), але із п’яти замовлених тонн привезли тільки дві. Цього хлору при нормальному режимі роботи вистачає максимум на п’ять діб. Нині ми розтягуємо за технологічним регламентом на оптимальних дозах і «витягаємо» на 10 діб, але є запах і колір.
Також, за словами головного інженера водоканалу, запах воді надає гіпохлорит, який залишається в трубах.
У місцевому водоканалі стверджують, що сьогодні вода перевіряється двічі на добу й безпечна. Але визнають, що «є нюанси», і просять трохи перетерпіти, «раптом поставки хлору відновляться в нормальному режимі, то й ми вийдемо на нормальний режим централізованого водопостачання».