Футбол. Ліга чемпіонів. Третій відбірний раунд. Перший матч. 7 серпня.

«Славія» (Чехія, Прага) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:1. Голи: Вербич, 82, Гушбауер, 90+5 (п).

«Славія»: Коларж, Цоуфал, Нгадеу-Нгаджуї, Делі, Боржіл, Соучек, Гушбауер, Стог, Сікора (Олаїнка, 86), Змргал (Балуце, 80), Шкода (Тецл, 61). Тренер — Їндржиг Трпишовський.
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Морозюк, Сидорчук, Гармаш, Буяльський (Шепелєв, 68), Циганков (Андрієвський, 90+1), Вербич, Бєсєдін. Тренер — Олександр Хацкевич.

Рефері — Крейг Поульсон (Англія).

Прага. «Еден Арена». 19 370 глядачів. 31 градус.
Як і очікувалося, матч був важкий і нервовий. Динамівці обрали знайому тактику: надійно оборонятися і контратакувати. Перший тайм був не багатим на гострі моменти.
І після перерви йшла приблизно рівна боротьба. Хоча господарі атакували небезпечніше. Але забили кияни. Вербич відгукнувся на передачу Сидорчука і вискочив на простір. А потім переграв воротаря чехів.
Однак цього разу динамівцям, на жаль, не вдалося втримати мінімальну перемогу. Рефері призначив пенальті у ворота гостей, котре реалізував Гушбауер. Щоправда, авторитетні фахівці, екс-арбітри ФІФА Мирослав Ступар і Сергій Шебек, вважають, що рішення рефері було помилковим. Хоча вони припускають, що епізод був складним для арбітражу.
Отже, «Динамо» трохи не дотерпіло. Утім, і результативна нічия на полі суперника — досить пристойний і перспективний результат. І дає надії на загальну перемогу.
***
Їндржиг Трпишовський:
— Якби ми не забили м’яч наприкінці поєдинку, то зараз, звичайно, не можна було б говорити нічого позитивного, але цей гол усе змінив. У перші 20 хвилин зустрічі ми трохи побоювалися, але потім аж до закінчення мали добрий вигляд. А наприкінці поєдинку і зовсім невпинно тиснули на ворота «Динамо».
Ми пропустили дуже дивний гол, але скаржитися нема на що. У таких матчах усе вирішує реалізація моментів. «Динамо» протягом матчу створило два гольові шанси і один з них реалізувало. Натомість ми єдиний гол зуміли вичавити зі значно більшої кількості моментів. Отже, кінцевий підсумок матчу більше на руку нашому супернику.
«Динамо» здивувало хіба що виходом Гармаша з перших хвилин. Ми готувалися до того, що на цій позиції зіграє Шепелєв. У результаті кияни, по суті, грали за схемою 4—4—2. Нам же не вдалося здійснити серйозний тиск на оборону киян.
*** 
Олександр Хацкевич:
— Гру, до якої ми готувалися, ви побачили на футбольному полі. Багато навісних передач, боротьба вгорі, внизу, флангові подачі. Ми мали досить непоганий вигляд.
На початку поєдинку, поки володіли м’ячем, він був унизу, гра йшла так, як домовлялися з хлопцями. Щойно віддавали м’яч, притискалися до воріт, виникала небезпека саме від цих навісів, підборів.
У принципі, результатом задоволений. Звичайно, було спекотно, але погода для обох команд однакова. Але я кажу виключно про свою команду — у плані руху вона витримала.
***
Спілкуючись із журналістами, наставник «Динамо» розповів також, що на початку зустрічі стався дуже неприємний епізод: воротаря киян Дениса Бойка... вкусила оса. Але він виявив мужність і свій пост не залишив.
***
Матч у відповідь у Києві відбудеться 14 серпня на НСК «Олімпійський». Перед цим кияни мали у вихідні зіграти матч четвертого туру чемпіонату УПЛ у Маріуполі. Але його перенесли на вересень. Отже, часу для підготовки до зустрічі з пражанами в киян побільшає. І щоб виграти підсумкове протистояння в такого досить сильного конкурента, яким, безумовно, є «Славія», треба докласти багато сил і вміння.