США ухвалили рішення ввести проти Росії нові санкції через атаку із застосуванням нервово-паралітичної речовини «Новичок» проти російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки у Великій Британії. Про це йдеться у заяві Держдепу, розміщеній на офіційній сторінці відомства. У повідомленні уточнюється, що нові обмеження набудуть чинності орієнтовно 22 серпня. У заяві Вашингтон прямо звинуватив Москву в застосуванні забороненої хімічної зброї проти Скрипалів. «Уряд Російської Федерації використовував хімічну або біологічну зброю, порушуючи міжнародне право, чи використовував смертоносну хімічну або біологічну зброю проти своїх власних громадян», — заявили в Держдепі. Водночас у відомстві не уточнили характер анонсованих санкцій.

Услід за впровадженням нових антиросійських санкцій через отруєння Скрипалів США можуть знизити рівень дипломатичних відносин із Росією. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на чиновника Держдепу. За словами представника відомства, якщо протягом трьох місяців Москва не надасть гарантій, що не використовуватиме хімічну зброю і не погодиться на допуск міжнародних інспекторів, набуде чинності другий етап санкцій, що передбачає зниження рівня дипломатичних відносин, скорочення до мінімуму взаємної торгівлі і заборону польотів до США для російських авіаліній. Американські обмежувальні заходи можуть охопити 70% російської економіки і 40% робочої сили.
Посольство Росії у США у відповідь на дії Вашингтона заявило, що санкції — «драконівські», а їх введення — «надумане». Після заяви про запровадження нових обмежень курс рубля, а також ціни на російські акції та облігації впали, оновивши дворічний мінімум.
Учора The Washington Post також повідомила, що в Білому домі працюють над указом, який може дозволити президенту США Дональду Трампу вводити санкції проти країн, які втручаються в американські вибори. Посилаючись на проект документа, видання пише: в тексті йдеться, що президент зможе запроваджувати їх стосовно 10 із 30 найбільших компаній в країні, чий уряд втрутився у виборчий процес у США. Співрозмовник у Білому домі заявив, що положення в указі ще може бути змінено. Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп раніше визнав: іноземні держави втручаються у внутрішні справи США, назвавши серед таких Росію, Китай та Північну Корею.