Продовжується процес передачі земель сільгосппризначення за межами населених пунктів у власність новостворених об’єднаних територіальних громад. Про це повідомив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, який з керівником Держгеокадастру в Чернівецькій області Юрієм Ватаманюком завітав до Новоселиці.

Тільки Новоселицькій ОТГ передано майже 500 гектарів землі. «Це і додаткові надходження до бюджету громади, а отже, і додаткові можливості розвитку. Традиційно вже звернувся до голови громади Марії Нікорич, щоб найкращі землі були надані нашим захисникам, які боронять Україну на сході», — зазначив Максим Бурбак.

А днями народний депутат уже уп’яте відкрив щорічний пленер майстрів з кераміки у Вижницькому районі Чернівецької області (на знімку). «Це вже стало хорошою традицією. І деякі райони вже звертаються з пропозицією приймати пленер наступного року», — повідомив парламентарій. Принагідно випала нагода обговорити поточну ситуацію в районі з головами райради та адміністрації.

Крім того, голова фракції повідомив, що направив депутатське звернення голові Комітету Верховної Ради з питань бюджету Андрію Павелку з проханням під час підготовки змін до державного бюджету на 2018 рік збільшити фінансування для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Вл. інф.
Фото зі сторінки Максима Бурбака у Фейсбуці.