Одразу два медові фестивалі відгриміли цими вихідними на Львівщині. Гостей приймали у Перемишлянському і Буському районах.

Один захід був у селі Ганачівка Перемишлянського району під назвою «Медова Забава». Тут можна було поласувати корисними смаколиками, придбати продукцію бджільництва, дізнатись про користь медових продуктів. Гості фестивалю відвідали великий ярмарок, дегустували мед та медопродукти, взяли участь у конкурсах, розвагах для дітей та дорослих, подивилися виступи найкращих колективів Перемишлянського району тощо. А на завершення навіть ватру запалили.

Ще один фестиваль, який став традиційним і з кожним роком набирає обертів, це — «Надбужанські медобори» (на знімку). Він відбувався уже третій рік поспіль на території чарівного Олеського замку і зібрав гостей — пасічників не тільки зі Львівщини, а й із Латвії, Польщі. Біля підніжжя замку працював мистецький майданчик з концертною програмою, а у «Містечку майстрів» проводили майстер-класи, відбувалися вікторини, виставки старожитностей, пов’язаних із бджолярством.

Олена КОВАЛЬСЬКА.
Фото надано прес-службою Львівської ОДА.