З приватного розплідника, що аж у Лівані, до сафарі-парку на курорті Арабатська стрілка в Генічеському районі Херсонщини привезли бородатих мартишок — півторарічних самця й самицю. Мавпочкам, які зазвичай мешкають у горах Африки (Камеруну, Руанди та Уганди), тут одразу надали окремий вольєр (на знімку).

Причому новосели не бояться людей і охоче йдуть з ними на контакт. Їжею вони також не перебирають — охоче ласують вареною куркою та овочами й фруктами. Хоча й самі «винайшли» досить специфічне доповнення до дієти: спеціально очікують, доки на харчі злетяться мухи, а потім поповнюють звичний раціон ще одним джерелом білка.
Директор сафарі-парку Олексій Гетта розповідає: зараз тут створили вже цілу колекцію мавп — одну з найбільших на півдні України. За екзотичними тваринками охоче спостерігають відвідувачі. До того ж нюанси такого спілкування часом навіть шокують. Скажімо, двоє великих павіанів обожнюють гостей жіночої статі і поводяться з ними, як істинні донжуани. Тому до їхніх вольєрів улітку — справжнє паломництво жінок.

Фото Олексія ГЕТТИ.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.