Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак (на знімку) у Чернівцях відвідав приватне підприємство з виробництва протезів та іншого медичного обладнання «Опора».

Парламентарій зустрівся з директором підприємства Романом Залевським. Після побутової травми чоловік опинився в інвалідному візку, але продовжує займатися дайвінгом, сплавлятися на байдарках, бере участь в авторалі. Візочнику-екстрималу навіть вдалося переплисти третину Атлантичного океану.

Під час зустрічі з народним обранцем говорили про реформу, яка стосується забезпечення технічними засобами реабілітації людей з інвалідністю. «Хто-хто, а Р. Залевський добре знає проблеми і людей з інвалідністю, і таких підприємств, як його», — зазначив М. Бурбак.
За підсумками розмови законотворець зауважив, що є великі питання з приводу ефективності реформи. Тепер більше часу витрачається на погодження процедур безоплатного надання технічних засобів реабілітації, більше паперової роботи. «Наприклад, 36 сторінок — угода на один виріб, на взуття, на кожну ногу окремо, на ліву і на праву», — розповів парламентарій. Р. Залевський порушив також проблему недостатнього фінансування на прикладі свого підприємства: потреба на протезно-ортопедичні вироби становить півтора мільйона гривень, укладено договорів на 798 тисяч, а отримано лише 189 тисяч гривень. На взуття потреба сягає також півтора мільйона, але не перераховано жодної копійки та відсутні договори. Керівник підприємства стверджує, що ситуація складається жахлива, а протезисти тікають за кордон. Гарного майстра, каже, треба навчати п’ять років.
«Терміново необхідно вносити зміни в постанову № 238 Кабінету Міністрів, — резюмував Максим Бурбак. — Про це ми поговоримо на перших засіданнях нашого Комітету у справах ветеранів війни, учасників АТО та людей з інвалідністю».

Вл. інф.
Фото зі сторінки Максима Бурбака у Фейсбуці.