Розпочали навчання 460 учасників Всеукраїнського вишколу «Джура—Прикордонник», яке передбачає теоретичну та практичну складову вивчення роботи Держприкордонслужби.

Під час навчань.

Сотні «Бандерівці», «Мазепинці» та «Бульбівці» мали змогу ознайомитися з історією Державної прикордонної служби, пройти практичний курс зі слідознавства, топографії, тактичної медицини, відпрацювати нормативи з розбирання-збирання АК 74, ПМ, спорядження магазинів тощо. Також члени роїв узяли участь у тактичній грі із елементами пейнтболу.
Зокрема, учасники сотні «Петлюрівці», яка першою вирушила на пункт пропуску Рава-Руська—Хребене (ділянка державного кордону із Республікою Польща), працювали в чотирьох навчальних групах та вивчали містечко прикордонної служби, територію ВПС. Вчились орієнтуватись на місцевості, використовувати підручні предмети, небесні світила для визначення сторін світу, топографічні та туристичні карти. Окрім того, ознайомилися з видами прикордонних нарядів, підтриманням та організацією взаємодії у них, маскуванням, вивчали способи дій під час пошуку правопорушників, порядок затримання, застосування зброї, фізичної сили та спецзасобів.
«Петлюрівці» на практиці засвоїли основи слідознавства, способи введення в оману, що їх використовують правопорушники під час перетину кордону, та технічні засоби прикордонної служби.
Учасники сотень упродовж чотирьох днів вивчатимуть роботу Держприкордонслужби та основні методи й форми роботи захисників українського кордону.

Олена КОВАЛЬСЬКА.
Фото надано прес-службою Львівської ОДА.