У Комітетах Верховної Ради

Народний депутат, представник фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Бакуменко наголосив на тому, що Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин працюватиме над розробкою стратегії розвитку сфери садівництва.

Про це заступник голови комітету повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці після зустрічі з головою асоціації «Укрсадпром» Дмитром Крошкою. За словами парламентарія, говорили про ситуацію в галузі, проблематику та перспективи розвитку. Деякі напрацювання врахують під час роботи над низкою законопроектів, зокрема про сільгоспкооперацію.

«Нам легко було знайти порозуміння, адже голова асоціації «Укрсадпром» тепер проходить шлях, який свого часу проходив я, створюючи асоціацію птахівників, — написав О. Бакуменко, — коли ми командою підіймали галузь на ноги і фактично вивели її в лідери серед галузей сільськогосподарського виробництва».

За словами народного обранця, сфера садівництва і ягідництва має реальний потенціал розвитку, але є питання, які вимагають превентивних методів і оперативного втручання. «Завжди готовий простягнути руку допомоги там, де потрібна реальна підтримка», — наголосив законотворець.

Парламентарій зазначив, що під час зустрічі досягнуто домовленостей про те, що асоціація підготує листи з питаннями, які вимагають рішення, і профільний комітет підтримуватиме якісні ініціативи. «Аграрний комітет може виступити серйозним майданчиком для формування стратегії розвитку і підтримки галузі, яку формуватимуть і відпрацьовуватимуть професіонали», — додав він.

Водночас, за словами О. Бакуменка, серед оперативних питань, які потребують уваги, є необхідність прописати механізм і дати зелене світло для кооперації, узгодити фітосанітарні процедури з країнами-імпортерами, забезпечити прозорі правила гри й врівноважити стан ринкових умов, а також забезпечити не фіктивну, а працюючу державну підтримку.

Вл. інф.