Таку думку висловив наш автор Микола Капуста на відкритті Першого Українського конкурсу карикатури, який провели днями у Здолбунові Рівненської області.

Подія відбувалась у Будинку культури цементників, а тема конкурсу була така: «Нове покоління — нові вимоги безпеки», бо головним спонсором став потужний цементний комбінат, для якого безпека праці — одна з найважливіших ланок у діяльності. Це й підкреслив на вернісажі та під час проведеної на заводі екскурсії для учасників виставки начальник служби охорони праці Олександр Чумак. До речі, під час відвідин заводу було цікаво побачити там копію статуї Свободи, встановлену тут на честь того, що свого часу саме цемент Дікергоффа постачали у Нью-Йорк для постаменту під статую.
Чимало зусиль для організації конкурсу доклали директор Будинку культури Наталія Давидюк та координатор конкурсу, відома у цій галузі людина не тільки в Україні, а й далеко за її межами, Віктор Голуб.
Незважаючи на те, що конкурс всеукраїнський і всі його учасники — українці, він одразу набув статусу ледь не міжнародного, бо

 

серед лауреатів Олег Гуцол із Білорусі (І премія),

 

художник «Голосу України» Олексій Кустовський (ІІ премія),

 

донеччанин Микола Капуста (заохочувальна премія)

 

та ще гроно авторів із різних міст країни.

Попри те, що такий захід проводили в Здолбунові вперше, перша чарка, як-то кажуть, колом не стала. І симпатично оформлені роботи, і надзвичайно тепла атмосфера при відкритті та врученні призів були на рівні.
А карикатуристам особливо припали до душі сподівання на проведення таких конкурсів надалі й те, що і в подальшому буде спонсорська підтримка дирекції ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» під керівництвом пана Сергія Дудзяного.

Вл. інф.

Мал. Олега ГУЦОЛА,
Олексія КУСТОВСЬКОГО
та Миколи КАПУСТИ.