У рамках грандіозного міжнародного проекту «Рік Музики Мирослава Скорика», до 80-річчя легендарного композитора, Національна концертна агенція UKR Artists спільно з найкращими концертними залами України протягом 2018—2019 років проводить низку культурно-мистецьких заходів, які представлять великій аудиторії поціновувачів класичного мистецтва перлини композиторської майстерності Мирослава Скорика.

«Рідне місто Маестро Скорика — Львів — у вересні розпочне ходу з неповторної тетралогії філармонійних концертів: 14 вересня концерт «Мирослав Скорик: його учні та послідовники» представить шанувальникам акапельної музики у виконанні відомого Галицького академічного камерного хору найкращі творчі здобутки в цьому жанрі знаної композиторки України, лауреата Шевченківської премії та однієї з талановитих учениць легендарного композитора — Ганни Гаврилець. У концерті також прозвучить музика відомого львівського композитора і піаніста Олександра Козаренка, твори якого увійшли до репертуару провідних колективів України: оркестрів «Київська камерата» та «Віртуози Львова», Київського квартету саксофоністів, капели «Трембіта» тощо.

Також в концерті лунатимуть твори Віктора Камінського, одного із послідовників композиторської школи Мирослава Скорика», — розповідають організатори.

15 вересня на сцені Львівської філармонії камерний оркестр «Академія» представить абсолютно нову програму «Мирослав Скорик — від класики до джазу — магічний світ транскрипцій Мирослава Скорика».

У концерті — парафрази Мирослава Скорика на відомі композиції Астора П’яццолли, Джорджа Гершвіна, Фридерика Шопена, Василя Барвінського, Максима Березовського, в яких талановитий композитор органічно поєднав фольклорну милозвучність із ритмами джазу. Та найголовніше — за диригентський пульт стане сам Маестро.

16 вересня відбудеться особливий концерт з неповторним галицьким музичним акцентом, який має лаконічну, але досить промовисту назву «Мирослав Скорик і музика Львова». Справді, сама програма дійства відображає справжній дух міста Лева: у виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» прозвучать твори п’яти знаних композиторів, творчість яких пов’язана з культурною столицею України. Це корифеї Микола Колесса та Анатолій Кос-Анатольський і сучасна ґенерація — Віктор Камінський та Олександр Козаренко. Між ними своєрідним об’єднуючим містком стала постать Мирослава Скорика, який у своїй творчості поєднав традиції старої львівської композиторської школи з новаторством, властивим поколінню митців сьогодення.

Завершальним акордом вечора стане славнозвісний «Карпатський концерт», який є своєрідним символом неофольклорного стилю ХХ сторіччя в історії музики, і містить, навіть, елементи джазових гармоній.

Львів.