У найближчій перспективі Коростень отримає новий генеральний план міста та можливе розширення його меж за рахунок приєднання селищних рад. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат Володимир Арешонков (БПП) (на знімку).

За словами обранця, питання прискорення затвердження генерального плану Коростеня та прилеглих територій обговорювали під час нещодавньої зустрічі з керівництвом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.
«Ураховуючи комплекс питань розвитку на перспективу, прийняття такого плану є важливим як для міста, його жителів, так і для Поліського краю загалом. Адже генеральний план — найважливіший документ, який відображає процес розвитку, планування, забудови, доступу до ринку землі, гарантії права власності на отриману землю, вимоги до використання землі. Водночас розв’язує проблему суспільних благ через планування доріг, шкіл, парків, місць спільного відпочинку», — зауважив В. Арешонков і нагадав, що процедура затвердження генплану міста Коростеня розпочата ще у 2015 році, однак не завершена й досі.
Крім того, народний депутат узявся допомогти в розв’язанні ще однієї проблеми, яку порушили батьки та вчителі ЗОШ № 13 міста Коростеня.
«Незабаром перше вересня, а роботи з реконструкції частини будівлі цієї школи за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку так і не завершено. Повне завершення комплексу робіт передбачає, що школа матиме окрему актову залу, сучасну їдальню, туалети, блок приміщень для навчання першокласників та учнів початкової школи», — написав депутат.
Він повідомив також, що на Коростенщині працювала спільна робоча комісія на чолі із заступником голови Житомирської облдержадміністрації Романом Щебетовим, яка проінспектувала стан робіт у цій школі та на інших об’єктах.
«Стурбованість батьків та педагогів можна повністю зрозуміти, адже на сьогодні залишається невиконаним цілий комплекс робіт, однак під час зустрічі замовник, будівельник та проектанти домовилися об’єднати свої зусилля, щоб уже третього вересня діти отримали можливість навчатися в комфортних умовах», — наголосив В. Арешонков, зауваживши, що це питання він бере на особистий контроль.

Вл. інф.