«Наше спільне завдання — створити для дітей освітнє середовище, в якому вони захочуть навчатись. Цього навчального сезону ми плануємо запустити ще три школи та шість садочків. Окрім того, на 416 об’єктах у галузі освіти проводимо ремонтні роботи. Для нас пріоритетно розпочати навчальний рік у відремонтованих, підфарбованих та чистих класах», — зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.
Відтак нові школи запрацюють у селах Велика Рожанка та Лосинець, завершать реконструкцію ЗОШ І—ІІ ст. у селі Оброшине. До початку навчального року відкриють дошкільні заклади у селах Пасіки-Зубрицькі, Гамаліївка, Підгайчики та у Винниках. Іще два садки — у селах Новий Калинів та Мервичі введуть в експлуатацію до кінця року.
Також Олег Синютка зазначив: якщо процес підготовки до першого дзвоника в навчальних закладах затримують, батькам необхідно повідомляти про це на гарячу лінію «112».

***

У Червонограді, що на Львівщині, відбулась книжкова толока «Червоноград читає». Організували літературне свято ГО «Книжкова толока», Червоноградська міськрада і відділ культури за підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, міська централізована бібліотечна система.

Олена КОВАЛЬСЬКА.
Фото надано прес-службою Львівської ОДА.