У селищі-райцентрі Семенівка, що на Полтавщині, врочисто відкрили сучасний будинок захищеної старості. В ньому одночасно зможуть перебувати два десятки переважно одиноких земляків похилого віку, які потребують сторонньої допомоги у побуті.
Саме для них тут створили майже ідеальні умови. Причому йдеться не лише про комфортне проживання, а й про належний медичний супровід та змістовне дозвілля, прикрашене величезним квітником на подвір’ї... Щоб усе те забезпечити, було повністю реконструйовано за європейськими стандартами приміщення колишнього дитячого садка. Оновили також меблі, санвузли тощо. Старенькі мешкатимуть у двох одномісних і дев’яти двомісних кімнатах.
Кожні дві з них об’єднані в секції зі своїми душовими та бойлерами. Подбали навіть про різні кольори та малюнки шпалер у помешканнях, щоб вони не нагадували однотипні казенні палати. Оснащений усім необхідним і кабінет медсестри. Просторий хол із великим плазмовим телевізором більше схожий на затишну вітальню. А обідня зала й обладнана сучасною технікою кухня асоціюються з внутрішнім простором сучасного кафе.
На облаштування будинку для стареньких загалом витратили майже 5,5 млн грн. Ці кошти надійшли з державного та обласного бюджетів, а також зі скарбниці місцевої об’єднаної територіальної громади. Водночас одинокі земляки мешкатимуть тут безплатно. За наявності вільних місць прийматимуть підопічних і з інших громад.