На міських ринках Херсонщини різко впали роздрібні ціни на виноград ранніх столових сортів. Буквально за лічені дні замість 20 гривень за кілограм його стали пропонувати вже за десять гривень. І все йде до того, що вартість падатиме й надалі — адже на прилавках ароматних грон навіть елітної якості більш ніж достатньо. Утім, поласувати дешевим виноградом пощастить лише «на близькій дистанції». Адже везуть його переважно з дач та садових ділянок по кілька відер чи ящиків — скільки влізе у багажник легковика чи причіп. На далекі відстані тягти таку кількість невигідно: потрібно формувати більші партії. Але агрофірми, що мають великі виноградні плантації, вирощують виноград переважно технічних сортів, який використовують як виноматеріал. А приватним особам скооперуватися для цього важко: простіше доправити товар на сусідній ринок.
Не поспішають перекупники вивозити до мегаполісів і знамениті кавуни з Херсонщини. Тут, щоправда, причина трохи інша: солодкої ягоди на продаж задосить, але ціна не падає нижче 2—2,5 гривні за кілограм. Тож укупі з логістичними витратами виходить задорого: комерсанти побоюються, що в кінцевій точці маршруту весь товар у них не викуплять і вони матимуть збитки. З тієї ж причини (чекають зниження оптових цін) затримується відправлення до Києва «кавунової» баржі, яку анонсували ще на початку серпня.