Львівщина 27 серпня вшановувала пам’ять видатного українського письменника, поета, публіциста, вченого, громадського і політичного діяча Івана Франка. Заходи були присвячені 162-й річниці від дня його народження. Урочистості відбувалися біля Франкового університету у Львові, у музеї Франка — домі Франка у Львові, а також у селі Нагуєвичі на Дрогобиччині (тут народився Великий Каменяр).

Розпочалися заходи біля Франкового університету, де представники влади, громадськості, студентського середовища поклали квіти до пам’ятника видатному українцю. Опісля відбулось громадське віче.

У Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» святкування 162-ї річниці від дня народження Івана Яковича Франка розпочалося ще у неділю. Тут, у садибі Франка, стартував етнофестиваль, під час якого презентували різні види народних промислів, ремесел, кухні та провели майстер-класи. Було розгорнуто понад 50 локацій з Бойківщини, Гуцульщини та Лемківщини. У народному домі Дрогобича відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів премії імені Івана Франка.

Широко відчинив двері і запросив гостей відсвяткувати день народження Каменяра і дім Франка, тобто музей Івана Франка у Львові. Тут провели низку цікавих заходів.

Львів.