Учорашнє засідання уряду було присвячено, зокрема, підготовці до нового навчального року. «Важливо, щоб наша школа була конкурентоздатною. Ми знаємо, що наші діти достатньо талановиті, щоб демонструвати високі результати свого навчання. Але процес навчання маємо розпочинати з дошкільної освіти», — зауважив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи засідання.
Це все має бути єдина система — конкурентна, сучасна, мобільна, сказав прем’єр. У цьому контексті глава уряду нагадав, що лише на програму оновлення початкової школи виділено 1 млрд грн. Але рівень використання коштів ледве перевищує половину. «Потрібно відчувати свою відповідальність за успішність дітей. Ми не маємо право забирати в них єдиний в житті шанс на якісну освіту. Наголошую: до 2020 року завдання уряду — щодо доступу до дитячих садочків, щодо оновлення програм та оснащення шкіл — має бути виконане», — зазначив Володимир Гройсман. Водночас він звернув увагу, що школа — «це не тільки стіни й парти і програми, а ще й учитель, який має відчувати повагу».
Водночас Прем’єр-міністр торкнувся кампанії «Україна без контрабанди». Заходи, за його словами, що об’єднують зусилля різних відомств, відповідальних за встановлення прозорості на державному кордоні, проходять непросто, але їх результат можна побачити в надходженнях до державного бюджету. 
В рамках засідання в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан представив проміжні результати антиконтрабандної діяльності. Так, за даними ДФС,  митні платежі лише за два місяці поточного року — з червня по серпень — зросли на 12,6 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. А загалом з початку року всі платежі по лінії ДФС зросли на понад 50 млрд грн.
«Я дякую за те, що ми об’єдналися і почали боротьбу, — сказав Володимир Гройсман. — Боротьба надскладна. Проти нас використовують різну площину — і публічну, і непублічну. Клани, які контролюють контрабанду, володіють мільярдами, направляють ці мільярди проти нас. Ворогів стає все більше. Але це не особисті вороги, а вороги держави. Тож потрібно продовжувати роботу». Він повідомив також, що нині ДФС та Міністерство фінансів працюють над програмою подальшого удосконалення роботи митниці та фіскальної служби в цілому.
Окремо глава уряду торкнувся питання героїчного подвигу наших воїнів. «Щодня ми пам’ятаємо, згадуємо, бачимо, відчуваємо героїчний подвиг наших українських героїв. Сьогодні, думаю, ми ще раз маємо усвідомити: все, що відбувається на мирній території України, — це завдяки тому, що наші хлопці захищають Україну і дають відсіч російській агресії. Ціна, яку вони платять за це, — власне життя», — зазначив Прем’єр-
міністр. 
Під час засідання члени Кабінету Міністрів вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв Іловайської трагедії.

Вл. інф.