Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив ключі від нових квартир учасникам державних та обласних програм житлового кредитування. Вітаючи новосельців, він зауважив, що незважаючи на війну, яка триває вже п’ятий рік, на Луганщині відбуваються позитивні зміни. До кінця року жителі області отримають майже 200 квартир, більшість з яких будуються в Рубіжному. Через економічну блокаду окупованих територій область втратила 2 млрд грн, і це значно вплинуло на фінансування обласних програм, в тому числі й житлових. Проте за останні два роки з обласного бюджету на їх обслуговування було виділено 14 млн грн.
Новий чотириповерховий будинок на 16 квартир є частиною житлового комплексу «Оберіг», що розташований на околиці Сєверодонецька. Ключі від однокімнатної квартири очільник області передав Антоніні Пономаренко та її маленькому синові Гавриїлу (на знімку).

Молода мати стала учасницею регіональної цільової Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області та отримала пільговий кредит. Крім того, символічні сертифікати та ключі від уже власних квартир отримали п’ять учасників державної програми «Доступне житло», яким також надана державна підтримка.
Програма забезпечення молоді житлом у Луганській області, зокрема, передбачає надання молоді пільгових довгострокових кредитів на 30 років для будівництва (реконструкції) і придбання житла. Торік у рамках програми за рахунок обласного бюджету було забезпечено житлом 9 сімей на суму 4,7 млн грн.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.