Дев’ять ступенів очищення води мають інноваційні системи фільтрації, що їх встановлюють у всіх 36 школах Вінниці. Розробка належить одній із вінницьких компаній.
— Починаючи з першого вересня нинішнього року всі школи міста матимуть інноваційні системи багатоступеневого очищення води з водопровідних кранів, — таку інформацію поширив на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Завдяки комплексній фільтрації та мінералізації воду очищатимуть від шкідливих домішок та збагачуватимуть корисними речовинами.
За словами Сергія Моргунова, міська влада долучилася до фінансування проекту «Якісна вода—здорові діти—здорова нація». На очищеній воді готуватимуть їжу для учнів, вони матимуть можливість пити її в обладнаних бюветах. Міський голова переконаний, що така система не має аналогів в Україні.
Під час другого етапу реалізації програми «Якісна вода...» заплановано встановити аналогічні прилади фільтрації води у всіх дошкільних закладах міста. Робитимуть це наступного року.