У селі Карачинів, що у Яворівському районі, цими вихідними вирували «Великі обжинки». Під час хліборобського свята презентували «Найдовший яворівський пиріг», який увійшов до Книги рекордів України. Його довжина становила понад 120 метрів, а для приготування використали 640 кг картоплі. Традиційну грибну мачанку для пирога приготували учасники АТО.

На свято завітав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка (на знімку у центрі), директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало, військовослужбовці, народний депутат України Оксана Білозір (на знімку праворуч), громадські та культурні діячі.
«Сьогодні тут ми маємо можливість святкувати і насолоджуватися життям, мріяти. А все тому, що за тисячі кілометрів від Львова стоїть українське військо. За нас, за нашу Україну, за єдність нашого народу давайте спільно промовимо: «Слава Україні!» — звернувся до присутніх Олег Синютка.
Гості та учасники заходу спільно помолилися за цьогорічний врожай та мир і спокій в Україні. Також освятили камінь, де у майбутньому збудують новий дошкільний освітній заклад.
«Очільник Львівщини зазначив, що упродовж цього року на території Львівської області відкриють шість нових дошкільних освітніх закладів», повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Олена КОВАЛЬСЬКА.
Фото надано прес-службою Львівської ОДА.