За добу (станом на ранок 3.09) російські окупанти 16 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, у результаті обстрілів четверо військовослужбовців дістали поранення, ще четверо зазнали легких ушкоджень.
Противник вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли в районах населених пунктів Кримське, Шуми, Південне, Кам’янка, Мар’їнка, Березове, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.
Як наголошують у штабі ООС, усіх поранених українських воїнів вчасно евакуювали з позицій, їх доправили до медичних установ, де вони отримують належне лікування. За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів було знищено та ще шістьох — поранено.
Попри оголошення чергового, тепер — «шкільного перемир’я», наші військові продовжують реєструвати численні факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації.
«У період з 25 по 31 серпня зареєстровано 152 випадки порушення режиму припинення вогню бойовиками збройних формувань РФ. При цьому збройні формування Російської Федерації 27 разів застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Зокрема, зареєстровано 2 випадки застосування танків, 7 випадків застосування артилерійських систем калібру 122 мм, 4 випадки застосування мінометів калібру 120 мм і 14 разів бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм», — йдеться у повідомленні української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню.
Загалом з початку встановлення «шкільного перемир’я» — з 29 по 31 серпня — збройні формування Російської Федерації вже 41 раз порушили режим припинення вогню, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети.
Як повідомили в прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, контрольний пункт «Станиця Луганська» на лінії розмежування закрито до 7 вересня для проведення ремонтних робіт. «Закриття пункту пропуску пов’язане з проведенням монтажу тимчасових конструкцій, підключенням їх до мереж електро-, водопостачання та водовідведення. Просимо громадян поставитися з розумінням до тимчасових незручностей, адже після реконструкції КПВВ стане комфортнішим для перетину», — йдеться у повідомленні.