Уночі другого вересня невідомі підпалили автомобіль депутата Рівненської міської ради, члена фракції ВО «Свобода» Святослава Стельмащука, що була припаркована в центрі Рівного, поблизу однієї з багатоповерхівок по вулиці В’ячеслава Чорновола.
Рівненська міська організація ВО «Свобода» одразу виступила із заявою з приводу цього інциденту. У ній припускає, «що причиною підпалу стала принципова політична позиція фракції ВО «Свобода» у міській раді стосовно недопущення земельного дерибану, зокрема щодо зведення ще однієї церкви Московського патріархату на Басовому Куті... Минуло менше доби після того, як рівненські свободівці, зокрема і Святослав Стельмащук, повернулися із Стамбула, де передали Вселенському Патріарху Варфоломію підписи на підтримку надання Томосу про автокефалію українському православ’ю, що також могло стати причиною агресії з боку антиукраїнських сил. Окрім того, напередодні підпалу проти Святослава Стельмащука на його виборчому окрузі була поширена фейкова листівка-вітання, що містила неправдиву інформацію, в тому числі стосовно нині знищеного дванадцятирічного авто».
Рівненські свободівці в поширеній у ЗМІ заяві вимагають, щоб правоохоронні органи ретельно провели розслідування підпалу, встановили не лише виконавців, а й замовників злочину.