Футбол. Колишній воротар збірної України та київського «Динамо» Олександр Шовковський відтепер буде помічником Андрія Шевченка в штабі національної команди. Знаменитого українського воротаря в ролі тренера офіційно представили вчора.

Ігрову кар’єру блискучий майстер завершив 2016 року. За час виступів у складі «Динамо» 43-річний екс-капітан киян зіграв 635 матчів у всіх турнірах, що є рекордом клубу. Олександр є 14-разовим чемпіоном України. Варто відзначити і рекорд Шовковського в національному чемпіонаті за кількістю проведених поєдинків — 426. За збірну Шовковський зіграв 92 зустрічі. Він — учасник чемпіонату світу-2006 (чвертьфіналіст). Про його індивідуальні та командні призи та відзнаки можна говорити ще довго.

Його шанувальники бажають улюбленому гравцеві великих успіхів тепер у тренерській кар’єрі.

***

Завтра українська збірна стартує в Лізі націй. Її суперником стане збірна Чехії. А 9 вересня наша головна команда зустрінеться зі Словаччиною у Львові, але за порожніх трибун.

***

Відома суддівська бригада, яка обслуговуватиме стартовий матч збірної України в Лізі націй-2018.

На поєдинку Чехія — Україна, який відбудеться завтра на стадіоні Мирослава Валенти в місті Угерське-Градіште, працюватиме англійська бригада арбітрів на чолі з 39-річним рефері, мешканцем Манчестера Ентоні Тейлором. На лініях йому допомагатимуть Гарі Бесквік та Адам Нанн. Помічники за воротами — Андре Марінер та Лі Беттс. Резервний арбітр — Пол Тірні.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.