Протягом останньої доби (станом на ранок 4.09) бойовики 20 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Миронівський, Зайцеве, Шуми, Опитне, Піски, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.

«Попри дію «шкільного» перемир’я, противник помітно збільшив кількість обстрілів. Під час ведення бойових дій протягом минулої доби двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. За даними розвідки, минулої доби двох бойовиків російсько-окупаційних військ було знищено, ще двох поранено», — йдеться в повідомленні штабу.

Як повідомив учора ЗМІ заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, миротворча операція для дотримання Мінських угод є логічною ініціативою, адже на Донбасі досі гинуть люди.

«Що насправді відбувається? Мінські угоди укладали в 2014—2015 роках. Але й далі триває застосування великих калібрів, безпілотної авіації, мінуються території, на тих мінах гинуть люди, руйнується цивільна інфраструктура, на наших теренах перебувають російські військові. Що це означає? Це майже 80 загиблих цьогоріч і понад 560 поранених», — сказав він.

За його словами, забезпечення дотримання стійкого незастосування вогню, виведення військ можна досягнути через посилення міжнародної складової тиску на Росію. Сподіватися на виконання всіх пунктів Мінських домовленостей, зокрема проведення неупереджених об’єктивних виборів, економічне та гуманітарне відновлення Донбасу, можна в умовах запровадження миротворчої операції під егідою ООН.