Відпрацьований механізм вивезення зі Львова сміття, запроваджений облдержадміністрацією, може дати збій. Міська рада встановила шлагбаум і припинила доїзд транспорту на полігон на вулиці Північний, де перевантажували відходи на великогабаритні автомобілі. Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, цю ділянку заплановано використати для створення індустріального парку. Зрештою, неподалік є летовище, а зграї птахів можуть створювати проблеми для безпеки польотів.
Ініціатором закриття майданчика для перевантаження сміття став виконавчий комітет міської ради. Закриття майданчика керівник департаменту житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук розцінив як намагання дестабілізувати ситуацію.
Нагадаємо, що Львів — єдиний обласний центр в країні, де функції з вивезення сміття перебрала на себе облдержадміністрація. Полігони водночас чомусь відмовилися співпрацювати з міською владою.
Тим часом заступник міського голови Львова Сергій Бабак запропонував сісти за стіл переговорів і подумати про створення регіонального полігона. А поки що поруч із закритим для перевантаження майданчиком утворилося стихійне звалище.